Renki Renkiband Ohjelmisto Usein kysyttyä FAQ

Usein kysyttyä

Tälle sivulle on kerätty vastauksia kysymyksiin, joihin väistämättä törmää, jos on tilaamassa itselleen bändiä. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä!

Minkälaisissa tilaisuuksissa esiinnytte?

Renki keikkailee ravintoloissa, yritysten juhlissa, syntymäpäivillä, häissä, pikkujouluissa ja erilaisissa teemabileissä.

Kuinka kovaa soitatte, tarvitsemmeko korvatulpat?

Renki soittaa äänenvoimakkuudella, joka on sovitettu tilan mukaan. Emme siis laita volyymejä tappiin ja mouhi ihmisten tärykalvoja rikki, sillä rokkia voi soittaa myös pienemmällä äänenvoimakkuudella.Pitää kuitenkin muistaa, että livetilanteessa äänenvoimakkuus saattaa olla luja, varsinkin kaiuttimien välittömässä läheisyydessä. Kokemuksesta tiedämme, että liian hiljainen volyymi latistaa tunnelman ja liian luja musiikki tyhjentää tanssilattian.

Sitä saa mitä tilaa?

Kun tilaat Rengen, tilaisuuteesi saat yhtyeen, joka soittaa coverbiisejä laidasta laitaan. Soittajilla on vuosien kokemus soittamisesta ja yleisön viihdyttämisestä. Yhtyeen ideana on soittaa laadukas keikka kohtuuhinnalla, meiningistä kuitenkaan tinkimättä.

Perustietoa RENKI-yhtyeen toiminnasta keikoilla

Renki toimittaa keikkapaikalle itsensä ja esiintymistä varten tarvittavan äänikaluston. Kaluston pystyttämiseen ja soundcheckiin tarvitsemme aikaa n. 2 tuntia.

Purkamiseen menee n. 45 min. Yhtyeeltä löytyy laadukas äänentoistolaitteistokalusto, jonka tarjoama äänenpaine kattaa parhaimmillaan n.600 hengen tilan. Useimmiten olemme soittaneet n. 50-150 hengen juhlissa.

Äänentoisto ja muu tekniikka

Mikseriimme voi kytkeä tausta- tai taukomusiikkia varten cd-soittimen, MP3-soittimen, läppärin tai minkä tahansa muun ulkoisen soittolaitteen.

Lisäksi yhtyeeltä löytyy muutamia värivaloja tunnelmaa luomaan ja tarvittaessa savukone
(Lupa savukoneelle kannattaa kysyä etukäteen, emme käytä konetta ilman tilanomistajan lupaa).
Renki ei vastaa palohälytykseen johtavista kustannuksista.

Paljonko tarvitsette tilaa soittamiseen?

Renki-yhtye on viisihenkinen ja soittotilaa tulisi olla sen mukaan. Mielellään 6-10m2 neliömetriä, sekä 2 neliömetriä mahdollisen miksaajan työtilalle. Mikäli tilaa on vähemmän niin siitä olisi hyvä infota etukäteen.

On mahdollista sijoittaa soittajia niin että osa on lavalla ja osa esimerkiksi lattialla mikäli lava on pieni. Mikäli varsinaista lavaa ei ole, ei sekään ole ongelma. Pääsääntöisesti voidaan sanoa että sopu sijaa antaa ja aina on mahduttu soittamaan paikassa kuin paikassa. Alla kuvia laitteistostamme pystytettynä erilaisissa tiloissa, klikkaa isommaksi.

Pääsettekö myös yritystilaisuuksiin?

Yritystilaisuudet ovat meille tuttuja. Pikkujoulut, vuosijuhlat sekä muut tilaisuudet hoituvat mutkattomasti ja ammattitaidolla.

Vuosien varrella on viihdytetty pienempien ja isompien yritysten kirjavaa joukkoa. Yhteistyötä onkin tehty mm. Ruokakeskon, Microsoftin ja Nordean kanssa.

Huomasin että biisilistanne käsittää kymmeniä biisejä, saanko valita kappaleita?

Biisilistamme on pitkä ja käsittää kappaleet, joita olemme treenanneet/esittäneet. Muutaman toiveen ohjelmistostamme (https://renkiband.com/ohjelmistossa/)voi esittää ja tietyn tyylistä musiikkia voi pyytää esitettäväksi. Esimerkiksi jos haluatte suurimmaksi osaksi suomenkielistä musiikkia niin huomioimme kyllä toiveita.

Kuitenkin toiveiden esittäminen tulee tapahtua noin kahta kuukautta ennen keikkaa, jotta yhtye ennättää harjoittelemaan kappaleet priimakuntoon. Kannattaa huomioida, että kaikkia toiveita ei aina voida toteuttaa vaikka ne tulisivat ajoissa. Sesonkiaikana esim. kesällä teemme hyvin paljon keikkaa ja silloin kappaleiden treenaaminen on vaikeaa, koska olemme tien päällä hyvin paljon. Toivekappaleet olisikin hyvä toimittaa mahdollisimman aikaisin.  Voimme toteuttaa setin ulkopuolisia kappaletoiveita mahdollisuuksien mukaan 1-2 kappaletta.

Yhtyeellä on useamman vuoden kokemus esiintymisestä, joten osaamme koota biisilistan draamankaaren ja saamme porukan joraamaan taatusti. Voitte siis huoletta jättää biisilistan laatimisen meillekin.

Voinko nähdä biisilistan etukäteen?

Kyllä se käy. Yleensä teemme listan ainakin osittain paikan päällä ja siksi lopullisen biisilistan kuulee vasta kun bändi soittaa.

Kuinka monta kappaletta settinne sisältää?

  • 3x45min = n.40 kappaletta, 10-12 kappaletta/setti.
  • 2x45min = n.24 kappaletta, 10-14 kappaletta/setti.
  • 2x60min = n.30 kappaletta, 15-18 kappaletta/setti.

Paljonko maksaa tilata yhtyeenne soittamaan tilaisuuteeni?

Tämä ei ole yhtyeen jäsenien päätoiminen työ, joten olemme keskiarvoa huokeampi yhtye. Tiedämme tämän, sillä olemme pyörineet musakuvioissa vuosia. Palkkio on yhtyeen ja tilaajan välinen sopimus, emmekä siksi kerro hintaamme tässä.

Yhtyeellä on oma miksaaja, äänentoisto ja kuljetuskalusto, joten tämäkin alentaa hintaamme. Emme siis joudu vuokraamaan erikseen autoa, äänentoistolaitteita ja miksaajaa. Sanalla sanoen olemme kohtuuhintainen cover-bändi.

Jos tilaan teidät soittamaan tilaisuuteemme, niin miten toimin?

Ensiksi kannattaa ottaa yhteyttä. Soita tai lähetä emailia. Kysellä saa ja kannattaakin, eikä se sitouta mihinkään. Kerro meille tilaisuutesi luonteesta ja ajankohdasta niin kerromme lisää.

Osaamme myös kysellä meille tärkeistä asioista, jotka auttavat siinä että tilaisuutesi on onnistunut eikä paikan päällä tule yllätyksiä tai takapakkia.Kannattaa ottaa yhteyttä ennemmin, ei myöhemmin.

Näin saat heti tiedon olemmeko vapaita juuri sinun tapahtumasi ajankohtana. Välillä keikkakalenteriimme on buukattu tilaisuuksia jopa vuoden päähän. Ei usein, mutta joskus. Ei siis kannata odottaa, vaan kysellä rohkeasti, olemme oikein mukavia herrasmiehiä.

Teillä varmasti kitara mukana, saako sitä lainata jos juhlaporukasta joku innostuu?

Soittimet ovat yhtyeen jäsenille hyvinkin läheisiä. Soittimet ovat myöskin jäsenten työkaluja, joten soittimia emme valitettavasti lainaa.

Laulattaa niin vietävästi ja haluaisin esiintyä juhlayleisölle bändin soittaessa, voinko lurauttaa ”värssyn” bändin kanssa?

Jos haluatte esiintyä bändin kanssa, tulee siitä ilmoittaa meille hyvissä ajoin. Teemme settilistamme etukäteen noudattaen ”draaman” kaarta. Ex tempore-vedot sekoittavat, pidentävät esiintymisiä ja etukäteen tehdyn settilistan kappaleita joudutaan karsimaan pois. Ymmärrämme kyllä kun laulu/puhekärpänen puraisee, mutta Renki ei ole taustabändi, eikä jukeboxi, suosittelemme harkitsemaan karaokelaitteiston hankkimista tilaisuuteen, mikäli enemmänkin ”värssyn” vetäjiä juhlakansasta löytyy. Etukäteen sovitut esiintymiset toimivat parhaiten kun ne tapahtuvat yllättäen, harjoiteltuina, sopivassa sävellajissa ja sovitussa hetkessä.

Onko teidän äänentoistolaitteita mahdollista käyttää musiikin toistamiseen?

Kyllä. Niin kauan kuin olemme paikalla ja laitteemme ovat kytkettyinä niin voimme asentaa ulkoisen soittimen mikseriimme ja voitte soittaa sitä kautta musiikkia. Joissain tilaisuuksissa olemme soittaneet CD:ltä taustamusiikkia.

Kannattaa kuitenkin soittaa koko CD läpi kuin vaihdella levyjä koko ajan. Kokemuksesta tiedämme että kokematon DJ saattaa latistaa tunnelmaa.

Voimmeko lainata mikrofonia puhetta tms. varten?

Kyllä voitte. Meillä on yleensä mukana pari ylimääräistä mikrofonia joita voi lainata.

Kuinka pitkään soitatte?

Kaikki on sovittavissa. Keskimäärin olemme soittaneet noin pari tuntia tilaisuuksissa joissa olemme esiintyneet.

Tämä on useimmiten yksi, kaksi tai kolme settiä. Sopimuksessamme lukee alkamis- ja loppumisaika sekä soiton pituus. Tämä on siis sopimuskysymys.

Mitä jos tilaisuutemme aloittaminen viivästyy tai soittoaikaanne tulee muita muutoksia?

Olettamuksena on se että aina voi sattua lähes mitä tahansa. Aikataulut saattavat venyä ja yhtye ymmärtää sen.

Kannattaa kuitenkin muistaa että useimmiten musiikkia saa soittaa vain tiettyyn kellonaikaan asti, joten kannattaa laittaa bändin soittoaika tarpeeksi aikaisin ettei soitto lopu kuin seinään.

Mitä jos yhtyeenne jäsen sairastuu ettekä pääsekään paikalle?

Tähän mennessä olemme joutuneet perumaan yhden keikan. On kuitenkin tosiasia,että mitä tahansa voi tapahtua. Sairastumisen varalle meillä on muutama tuuraaja, joita saamme hälytettyä lyhyelläkin varoitusajalla.

Kannattaa myös huomioida, että Renki- yhtyeessä on ajoittain eri soittajia kuin mitä yhtyeen kuvissa ja videoilla näkyy. Jos kuitenkin käy niin sanottu ”force majeure”, emmekä pysty soittamaan keikkaa, ilmoitamme siitä ensitilassa.

Onko teillä keikka-asuja?

Yhtye pukeutuu tilaisuuden mukaan. Häihin kauluspaitaa ja siistiä housua, baarikeikalle hieman rokimpaa. Tilaajan ei tarvitse hävetä bändiä, eikä bändi näytä siltä että on soittamassa väärässä tilaisuudessa.

Onnistuuko encore?

Kyllä onnistuu. Pari ylimääräistä biisiä settiin ei haittaa. Kuitenkin jokainen keikka loppuu aikanaan, joten hyvän maun rajoissa on hyvä pysytellä, eikä venyttää keikkaa loputtomiin.

Mistä tietää että olette hyvä bändi ja teidät kannattaa ottaa tilaisuuteemme soittamaan?

Olemme osaava yhtye, joka viihdyttää antaumuksella. Teemme sen minkä lupaamme ja pidämme sanamme.

Olemme kohtuuhintainen bilebändi, joka ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisimme kehno ja keskinkertainen. Meininki on taattu ja teemme kaikkemme että yleisö viihtyy ja lähtee kotiin hymyssä suin.

Voitteko tuoda laitteenne jo päivällä juhlatilaan?

Voimme tulla kasaamaan kalustomme päivällä valmiiksi, mikäli juhlapaikka sijaitsee alle 60km päässä “tukikohdastamme”, joka tällä hetkellä sijaitsee Helsingissä.

Renki Renkiband Promo Banner Facebook Hääbändi Bilebändi

Yhteydenottolomake sivun alaosassa