Renki

Usein kysyttyä

Tälle sivulle on kerätty vastauksia kysymyksiin, joihin väistämättä törmää, jos on tilaamassa itselleen bändiä. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä!

Minkälaisissa tilaisuuksissa esiinnytte?

Renki keikkailee ravintoloissa, yritysten juhlissa, syntymäpäivillä, häissä, pikkujouluissa ja erilaisissa teemabileissä.

Kuinka kovaa soitatte, tarvitsemmeko korvatulpat?

Renki soittaa äänenvoimakkuudella, joka on sovitettu tilan mukaan. Emme siis laita volyymejä tappiin ja mouhi ihmisten tärykalvoja rikki, sillä rokkia voi soittaa myös pienemmällä äänenvoimakkuudella. Pitää kuitenkin muistaa, että livetilanteessa äänenvoimakkuus saattaa olla luja, varsinkin kaiuttimien välittömässä läheisyydessä. Kokemuksesta tiedämme, että liian hiljainen volyymi latistaa tunnelman ja liian luja musiikki tyhjentää tanssilattian.

Sitä saa mitä tilaa?

Meidän kanssa juhlissa ei jää paidat kuiviksi, eikä otsat kurtuille, koska meinikiä riittää. Tykkäämme soittaa rokkia, poppia, iskelmää ja myös perinteisempää tanssimusiikkia. Keikka toteutetaan äärimmäisellä laadulla ja pilkkeet silmäkulmassa!

Perustietoa RENKI-yhtyeen toiminnasta keikoilla

Renki toimittaa keikkapaikalle itsensä ja esiintymistä varten tarvittavan ääni- ja valokaluston. Kaluston pystyttämiseen ja soundcheckiin tarvitsemme aikaa noin tunnin.

Purkamiseen myös noin tunti. Yhtyeeltä löytyy laadukas äänentoistolaitteistokalusto, jonka tarjoama äänenpaine kattaa parhaimmillaan n.600 hengen tilan. Useimmiten olemme soittaneet n. 50-150 hengen juhlissa. 

Äänentoisto ja muu tekniikka

Mikseriimme voi kytkeä tausta- tai taukomusiikkia varten puhelimen tai minkä tahansa muun ulkoisen soittolaitteen.

Lisäksi yhtyeeltä löytyy valoja tunnelmaa luomaan ja tarvittaessa savukone
(Lupa savukoneelle kannattaa kysyä etukäteen, emme käytä konetta ilman tilanomistajan lupaa).
Renki ei vastaa palohälytykseen johtavista kustannuksista.

Paljonko tarvitsette tilaa soittamiseen?

Renki-yhtye on viisihenkinen ja soittotilaa tulisi olla sen mukaan. Mielellään 6-10m2 neliömetriä. Mikäli tilaa on vähemmän niin siitä olisi hyvä infota etukäteen.

Mikäli lava on pieni, osan soittajista on mahdollista olla lattialla. Mikäli varsinaista lavaa ei ole, ei sekään ole ongelma. Pääsääntöisesti voidaan sanoa että sopu sijaa antaa ja aina on mahduttu soittamaan paikassa kuin paikassa. Alla kuvia laitteistostamme pystytettynä erilaisissa tiloissa, klikkaa isommaksi.

Pääsettekö myös yritystilaisuuksiin?

Yritystilaisuudet ovat meille tuttuja. Pikkujoulut, vuosijuhlat sekä muut tilaisuudet hoituvat mutkattomasti ja ammattitaidolla.

Vuosien varrella on viihdytetty pienempien ja isompien yritysten kirjavaa joukkoa. Yhteistyötä onkin tehty mm. Ruokakeskon, Microsoftin ja Nordean kanssa.

Huomasin että biisilistanne käsittää kymmeniä biisejä, saanko valita kappaleita?

Biisilistamme on pitkä ja käsittää kappaleet, joita olemme treenanneet/esittäneet. Muutaman toiveen ohjelmistostamme (https://renkiband.com/ohjelmistossa/)voi esittää ja tietyn tyylistä musiikkia voi pyytää esitettäväksi. Esimerkiksi jos haluatte suurimmaksi osaksi suomenkielistä musiikkia niin huomioimme kyllä toiveita.

Kuitenkin toiveiden esittäminen tulee tapahtua noin kahta kuukautta ennen keikkaa, jotta yhtye ennättää harjoittelemaan kappaleet priimakuntoon. Kannattaa huomioida, että kaikkia toiveita ei aina voida toteuttaa vaikka ne tulisivat ajoissa. Sesonkiaikana esim. kesällä teemme hyvin paljon keikkaa ja silloin kappaleiden treenaaminen on vaikeaa, koska olemme tien päällä hyvin paljon. Toivekappaleet olisikin hyvä toimittaa mahdollisimman aikaisin.  Voimme toteuttaa setin ulkopuolisia kappaletoiveita mahdollisuuksien mukaan 1-2 kappaletta.

Yhtyeellä on useamman vuoden kokemus esiintymisestä, joten osaamme koota biisilistan draamankaaren ja saamme porukan joraamaan taatusti. Voitte siis huoletta jättää biisilistan laatimisen meillekin.

Voinko nähdä biisilistan etukäteen?

Kyllä se käy. Yleensä teemme listan ainakin osittain paikan päällä ja siksi lopullisen biisilistan kuulee vasta kun bändi soittaa.

Kuinka monta kappaletta settinne sisältää?

  • 3x45min = n.40 kappaletta, 10-12 kappaletta/setti.
  • 2x45min = n.24 kappaletta, 10-14 kappaletta/setti.
  • 2x60min = n.30 kappaletta, 15-18 kappaletta/setti.

Paljonko maksaa tilata yhtyeenne soittamaan tilaisuuteeni?

Renki on puoliammattilaisista koostuva huippuyhtye, joten emme ole se kaikista edullisin vaihtoehto. Jos kuitenkin arvostat laadukasta laulantaa ja soitantaa ja kunnon bileitä, niin laita viestiä, ja teemme sinulle tarjouksen. Hintaan vaikuttaa tapahtuman sisältö, ajankohta ja sijainti.

Jos tilaan teidät soittamaan tilaisuuteemme, niin miten toimin?

Soita tai lähetä emailia. Kannattaa ottaa yhteyttä heti, jotta voimme buukata päivän sinulle. Välillä keikkakalenteriimme on buukattu tilaisuuksia jopa kahden vuoden päähän.

Meiltä saa myös kysyä lisätietoja, eikä se sitouta mihinkään. Osaamme vinkata, minkälainen paketti tilaisuuteesi sopii parhaiten.

Teillä varmasti kitara mukana, saako sitä lainata jos juhlaporukasta joku innostuu?

Soittimet ovat yhtyeen jäsenille hyvinkin läheisiä. Soittimet ovat myöskin jäsenten työkaluja, joten soittimia emme valitettavasti lainaa.

Laulattaa niin vietävästi ja haluaisin esiintyä juhlayleisölle bändin soittaessa, voinko lurauttaa ”värssyn” bändin kanssa?

Jos haluatte esiintyä bändin kanssa, siitä on hyvä ilmoittaa meille ajoissa etukäteen. Esiintymiset toimivat parhaiten kun ne tapahtuvat harjoiteltuina, sopivassa sävellajissa ja sovitussa hetkessä. Joskus juhliin kuuluu tietenkin myös yllättävät käänteet vaikkapa sulhasen tarttuessa mikkiin. Kaikkia kappaleita emme kuitenkaan valitettavasti osaa lonkalta soittaa.

Onko teidän äänentoistolaitteita mahdollista käyttää musiikin toistamiseen?

Niin kauan kun laitteistomme ovat pystyssä, voitte soittaa sitä kautta musiikkia. Keikan jälkeiseen tarpeeseen voimme mahdollisuuksien mukaan vuokrata musansoittolaitteistoa.

Voimmeko lainata mikrofonia puhetta tms. varten?

Kyllä voitte. Meillä on yleensä mukana pari ylimääräistä mikrofonia joita voi lainata. Ilmoittakaa tästä etukäteen, niin osaamme laittaa mikin paikalleen ja äänentoiston päälle.

Kuinka pitkään soitatte?

Suosittelemme kolmea 45min settiä, jolloin keikka kestää – 15min tauot ja encore mukaan lukien – noin kolme tuntia. Toki voimme sopia myös muunlaisesti settimäärästä ja aikataulusta.

Mitä jos tilaisuutemme aloittaminen viivästyy tai soittoaikaanne tulee muita muutoksia?

Olettamuksena on se että aina voi sattua lähes mitä tahansa. Aikataulut saattavat venyä ja yhtye ymmärtää sen.

Kannattaa kuitenkin muistaa että useimmiten musiikkia saa soittaa vain tiettyyn kellonaikaan asti, joten kannattaa laittaa bändin soittoaika tarpeeksi aikaisin ettei soitto lopu kuin seinään.

Mitä jos yhtyeenne jäsen sairastuu ettekä pääsekään paikalle?

Tähän mennessä olemme joutuneet perumaan yhden keikan. On kuitenkin tosiasia, että mitä tahansa voi tapahtua. Sairastumisen varalle meillä on muutama tuuraaja, joita saamme hälytettyä lyhyelläkin varoitusajalla.

Kannattaa myös huomioida, että Renki- yhtyeessä on ajoittain eri soittajia kuin mitä yhtyeen kuvissa ja videoilla näkyy. Jos kuitenkin käy niin sanottu ”force majeure”, emmekä pysty soittamaan keikkaa, ilmoitamme siitä ensitilassa.

Onko teillä keikka-asuja?

Yhtye pukeutuu tilaisuuden mukaan. Häihin kauluspaitaa ja siistiä housua, baarikeikalle hieman rokimpaa. Tilaajan ei tarvitse hävetä bändiä, eikä bändi näytä siltä että on soittamassa väärässä tilaisuudessa.

Onnistuuko encore?

Kyllä onnistuu. Pari ylimääräistä biisiä settiin ei haittaa. Kuitenkin jokainen keikka loppuu aikanaan, joten hyvän maun rajoissa on hyvä pysytellä, eikä venyttää keikkaa loputtomiin.

Mistä tietää että olette hyvä bändi ja teidät kannattaa ottaa tilaisuuteemme soittamaan?

Tsekkaa meidän videoita – ja palautteita – sieltä saat parhaiten vihiä hyvyydestämme 🙂

Voitteko tuoda laitteenne jo päivällä juhlatilaan?

Voimme tulla kasaamaan kalustomme päivällä valmiiksi mahdollisuuksien ja mukaan niin sovittaessa.

Yhteydenottolomake sivun alaosassa